Antika föremål viktig i miljöfrågan: vad är trenden?

Debatten om miljön är efter sommaren stekhet bland de allra flesta svenskar och det är här som många antikvitetsspecialister, förutspår att antika föremål kommer bli den nästa stora trenden i världen. Istället för att ses som föremål från det förflutna kommer många att börja uppskatta och köpa antik design på ett helt annat sätt. I dagsläget är de flesta antika köpare ute efter en speciell stil med ett specifikt syfte. Oftast, är det just blandningen mellan moderna trender och antikviteter som lockar människor – framförallt för designintresserade. På så sätt är framtiden för antikvitetshandeln väldigt positiv, då många blir lockade av att blanda olika stilar i en postmodern stil.

Trender 2018?

Det finns alltid många trender inom antikvitetsbranschen, eftersom det är en högst levande nischmarknad som ser olika ut beroende på land. Men överlag har 2018 sett många inslag av asiatisk antikvitetsdesign som är lätt att köpa och lägga till i sitt hem. Tallrikar och keramik från öst har varit en stor inspirationskälla och fortsätter att vara en hit bland auktionsköpare. Ännu en uppgång har setts bland Art Deco-möbler, där många moderna designhus börjat kopiera och hämta inspiration från 1920-tal. Vill man få lite stilråd är filmer ett bra sätt att hitta nya föremål och vill man se några klassiska filmer inom art deco finns det en bra lista om man trycker på länken. Dessa möbler, tallrikar och föremål används på oväntade sätt och gör att inredningen blir mer intressant och stilren.

Andra epoker som inspirerar är 1700-talet som fortfarande är högaktuellt med bland annat ljuskronor men även speglar i köket. Tänk mycket guld och extravagans. Antikviteter bevarar inte bara historien men är även riktigt snygga med väldigt bra kvalitet. Så framtidsanalyserna för antikviteter ser mycket positiva ut, eftersom att man på ett grönt sätt kan dekorera olika utrymmen utan att förstöra planeten och samtidigt vara trendig.